НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 4539758 Картинка 3000344 Картинка 8161873 Картинка 11731668 Картинка 1875666 Картинка 7144558 Картинка 12067077 Картинка 4074940 Картинка 4035356 Картинка 4971503

Бербатов пожела успех на кандидатстудентската кампания на НСА

Един от най-успешните и популярни спортисти на България Димитър Бербатов подкрепи старта на кандидатстудентската кампания на Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА). В момента в НСА се подават документи за всички специалности, а срокът е до 6 юли.

Бербатов, който е студент в магистърската програма „Спортен мениджмънт“ на Академията и беше лице на кандидатстудентската кампания в продължение на няколко години, пожела успех на кандидат-студентите.

Именитият ни футболист често може да бъде забелязан в НСА, когато провежда консултации, свързани с обучението му по индивидуален план, както и на различни събития.

Бербатов многократно е заявявал респекта си към Академията. „Избрах НСА и не съжалявам“, заяви футболната звезда при откриването на академичната година и пожела на първокурсниците да се възползват от възможността да се обучават при най-добрите преподаватели и да учат упорито. „Опитвам си да давам пример на младите и те да се замислят, и да си кажат: „щом може той, значи мога и аз!“, акцентира футболистът върху личния си опит.

Преди няколко месеца Бербатов участва с видеообръщение в международния научен конгрес „Приложни науки в спорта“, организиран от Национална спортна академия. Тогава той сподели изключително ценни размисли за ролята на спорта в изграждането на важни личностни качества. Дисциплина, умения за работа в екип, търпение, воля, психическа устойчивост са характеристиките, необходими не само на спортиста, но и във всяка една сфера на изява, убеден е Бербатов.

Въпросите, които коментира футболната звезда във видеото, са актуални и към днешна дата - за решаването на проблемите в българския спорт, за тясното взаимодействие и добрата координация между всички субекти в системата на спорта, за контрола, регулаторните механизми и оздравителни процеси в нея, за обучението на компетентни кадри, за развитието на ученическия и детско-юношеския спорт.

Ако сте пропуснали да гледате видеоматериала, можете да го видите ТУК

 

 

  
??????? ??? Facebook Twitter Share