НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Бербатов пожела успех на кандидатстудентската кампания на НСА

Един от най-успешните и популярни спортисти на България Димитър Бербатов подкрепи старта на кандидатстудентската кампания на Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА). В момента в НСА се подават документи за всички специалности, а срокът е до 6 юли.

Бербатов, който е студент в магистърската програма „Спортен мениджмънт“ на Академията и беше лице на кандидатстудентската кампания в продължение на няколко години, пожела успех на кандидат-студентите.

Именитият ни футболист често може да бъде забелязан в НСА, когато провежда консултации, свързани с обучението му по индивидуален план, както и на различни събития.

Бербатов многократно е заявявал респекта си към Академията. „Избрах НСА и не съжалявам“, заяви футболната звезда при откриването на академичната година и пожела на първокурсниците да се възползват от възможността да се обучават при най-добрите преподаватели и да учат упорито. „Опитвам си да давам пример на младите и те да се замислят, и да си кажат: „щом може той, значи мога и аз!“, акцентира футболистът върху личния си опит.

Преди няколко месеца Бербатов участва с видеообръщение в международния научен конгрес „Приложни науки в спорта“, организиран от Национална спортна академия. Тогава той сподели изключително ценни размисли за ролята на спорта в изграждането на важни личностни качества. Дисциплина, умения за работа в екип, търпение, воля, психическа устойчивост са характеристиките, необходими не само на спортиста, но и във всяка една сфера на изява, убеден е Бербатов.

Въпросите, които коментира футболната звезда във видеото, са актуални и към днешна дата - за решаването на проблемите в българския спорт, за тясното взаимодействие и добрата координация между всички субекти в системата на спорта, за контрола, регулаторните механизми и оздравителни процеси в нея, за обучението на компетентни кадри, за развитието на ученическия и детско-юношеския спорт.

Ако сте пропуснали да гледате видеоматериала, можете да го видите ТУК

 

 

    Всички


Сподели във Facebook Twitter Share