НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Бакалаври получиха дипломите си в НСА

Над сто бакалаври от випуск’2018 на Национална спортна академия „Васил Левски“ получиха дипломите си на 7 юни, на тържествена церемония в Многофункционалната зала.

Абсолвентите бяха поздравени от Академичното ръководство, а ректорът проф. Пенчо Гешев връчи лично дипломите на завършилите с най-висок успех - Димитър Тренев от Треньорски факултет, специалност „Спорт“ (футбол), с успех 5.36 и Йордан Гиргинов от Учителски факултет, специалност „Физическо възпитание“, с успех 5.35.

Проф. Гешев поздрави абсолвентите с успешното завършване и им пожела да изберат подходящата за тях магистърска програма сред разнообразието от възможности, които Национална спортна академия предлага. „Абсолвентската промоция е един от най-светлите празници в НСА наред с откриването на учебната година за първокурсниците“, изтъкна ректорът и пожела: „Успешна реализация! Носете винаги високо знамето на Национална спортна академия!“

Водещ на церемонията бе зам.-ректорът по учебната работа проф. Николай Изов, а официални гости – Красимир Дачев, председател на Съвета на настоятелите, проф. Лъчезар Димитров, ректор на НСА (2003-2012 г.) и член на Съвета на настоятелите, представители на ръководството на Националното представителство на студентските съвети, сред които Яна Вангелова – председател и Мариян Ников - администратор.

Като абсолвент със значими спортни успехи футболистът Костадин Хазуров също получи дипломата си от ректора проф. Гешев. Сред спортните постижения на Хазуров са шампион на България през 2005 г. с ЦСКА София, бронзов медалист през 2004 с ЦСКА София и през 2006 с Литекс Ловеч. Той е носител на купата на България през 2016 година с ЦСКА София, а в момента играе за ЦСКА 1948. Костадин Хазуров бе поздравен лично и от проф. Лъчезар Димитров, който пожела на всички, завършващи специалността „Футбол“ да се възползват от привилегията да получат В-UEFA лиценз.

Сред изявените спортисти на випуска е и Кристин Кръстева – успешен играч на Футболен клуб „НСА“, с чийто отбор е многократен носител на титлата „държавен шампион“, в т.ч. и на последното първенство.

Абсолвентската промоция завърши със символичното хвърляне на шапките, които абсолвентите запазиха като спомен от паметния ден.
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share