НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Ректорът на НСА и Димитър Бербатов наградиха победителите в турнира „Данониада“

 

На 1 юни 2018 г. на централния стадион на Национална спортна академия „Васил Левски“ се играха финалните мачове от 21-вото издание на детския футболен турнир „Данониада”. В церемонията по награждаването ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и патронът на турнира - Димитър Бербатов връчиха купата на победителите от ФК "Берое" (Стара Загора).
Организаторите от „Данон-Сердика“ АД изразиха благодарност към ректора и Академичното ръководство на НСА за оказаната подкрепа. Футболната звезда Бербатов, който е студент в магистърската програма на НСА по спортен мениджмънт, подкрепи за 10-и пореден път инициативата чрез едноименната си фондация.
По традиция победителят излъчен във финалната фаза на турнира ще се състезава за Международна купа „Данон”. Във връзка с честванията на 100 години от основаването на “Данон”, финалистите от цял свят през 2018 г. ще се състезават за Международната купа “Данон” през 2019 г. На грандиозно събитие в Испания, по едно и също време ще бъдат организирани два паралелни турнира - с отборите-победители от 2018 г. и от 2019 г. 
Първият турнир „Данониада” е проведен в България в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. с участието на над 1000 ученически отбора от цялата страна. Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване и развиване на този социален проект. Така през 2000 г., по модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа „Данон” с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност. Международната купа “Данон” е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12-годишна възраст. 

 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share