НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Над 110 състезатели се включиха в конкурса за участие в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“

Над 110 състезатели се включиха в конкурса за участие в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ за 2018 г., който е предназначен за индивидуални спортисти. Победителите ще получат безвъзмездно финансиране за закупуване на екипировка, участие в турнири, подготовка и възстановяване.

Крайният срок за подаване на документи беше 1 април. Кандидатствалите са представители на различни спортове - плуване, скокове във вода, биатлон, шахмат, кану-каяк, планинско колоездене, спортна акробатика, художествена гимнастика, бадминтон, фехтовка, лека атлетика, триатлон, модерен петобой, спортна стрелба, академично гребане, ветроходство, таекуондо, карате, борба, сноуборд и други. В момента се извършва административна оценка на документите. Точният брой на кандидатурите и видовете спорт ще станат известни по-късно.

„Еврофутбол“ изпълнява програма „Спортни таланти“ в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). За поредна година Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) подкрепя инициативата. Кандидатурите ще се оценяват от Група на съветниците, в която влизат университетски преподаватели (сред които от НСА), изявени български спортисти, спортни журналисти и други представители на медиите. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на април 2018 г. Те ще получат безвъзмездно финансиране за закупуване на екипировка, участие в турнири, подготовка, възстановяване и други. Максималната сума, която „Еврофутбол“ отпуска на един спортист, е 5000 лева. Той трябва да осигури и 20% съфинансиране.

През 2018 г. „Еврофутбол“ увеличи горната възрастова граница на участниците, които могат да получат подкрепа, от 25 на 28 години. Така първата група допустими състезатели е до 15 години, втората – от 16 до 20 години и третата – от 21 до 28 години включително. Компанията осигурява и специална квота за българските параолимпийци.

Българският букмейкър стартира програма „Спортни таланти“ през 2012 година като част от своя проект за корпоративна социална отговорност „Печелиш и помагаш“. Целта на компанията е да помогне за развитието на следващите поколения спортисти на България. Досега Еврофутбол е подкрепила по програмата 130 участници, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2017 година са на стойност над 750 000 лева.

    Всички


Сподели във Facebook Twitter Share