НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Бакалаври и магистри на НСА получиха дипломите си

Повече от 200 бакалаври и магистри на Национална спортна академия „Васил Левски“ получиха дипломите си на тържествена церемония, състояла се на 4 октомври в Многофункционалната зала. Всички те бяха поздравени от ректорското и деканското ръководство на НСА, както и от официалните гости проф. Лъчезар Димитров, ректор на НСА от 2003-2012 г. и г-н Красимир Дачев, председател на Съвета на настоятелите.

В приветствието си към абсолвентите ректорът на Академията проф. Гешев им пожела успешна реализация и да се възползват от възможностите за обучение в по-висока образователна степен, които предлага НСА. Ректорът изрази благодарност към семействата и близките на студентите за тяхната подкрепа и грижа през годините на следване.

Завършилите с отличен успех абсолвенти от трите факултета на Академията, получиха дипломите си лично от ректора проф. Пенчо Гешев. Сред тях бяха Далия Зафирова-Стойчева (5.91) – ОКС „Бакалавър“, Треньорски факултет, специалност „Тенис“, Моника Панайотова (5.90) – ОКС „Бакалавър“, Учителски факултет, специалност „Физическо възпитание“ и Михаела Митова (5.95) – Факултет по кинезитерапия, туризъм и спортна анимация, специалност „Кинезитерапия“. Сред дипломиралите се с пълна шестица магистри бе отличена Мая Петрова от магистърска програма „Младежки дейности и спорт“.

По традиция ректорът проф. Гешев връчи дипломите и на абсолвенти с високи спортни постижения. Първа от тази категория получи свидетелството си най-титулуваната българска бадминтонистка – Петя Неделчева. Владимир Далаклиев, който през тази година постигна първия по рода си успех за страната ни, извоювайки бронзов медал на Световното първенство по таекуондо за мъже, футболистът Роберт Петров – шампион на България с отборите на „Локомотив“ (Пловдив) и „ЦСКА“, както и Николетта Каниака – държавен шампион и неколкократен носител на купа „България“ с отбора на ФК „НСА“ също бяха сред успешните спортисти, поздравени от ректора.

Церемонията, водена от зам.-ректора по учебната работа на НСА доц. Николай Изов, завърши със символичното хвърляне на шапките под звуците на „Многая лета“ и с обща снимка пред паметника на Васил Левски, чиято 180-та годишнина от рождението честваме през настоящата година.

 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share