НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Куп български спортисти и спортни дейци получиха дипломите си за висше образование в НСА днес

Плеяда от олимпийски и световни шампиони получиха официално своите дипломи за висше образование в Национална спортна академия „Васил Левски“.

Двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева се дипломира като магистър по Олимпизъм и спорт. В същата програма се дипломираха, но не успяха да присъстват и двукратният световен шампион и вицеолимпийски шампион по художествена гимнастика Вяра Костадинова, световният медалист по вдигане на тежести Даниела Керкелова и носителят на Купата на България по футбол Тодор Янчев.

Световният и европейски шампион по класическа борба Христо Маринов, световният шампион за младежи и европейски шампион по класическа борба Ивайло Йорданов и медалистът от Световното и Европейското първенство и Световна купа по волейбол Христо Цветанов завършиха магистърската програма Спорт за високи постижения.

В залата да получи своята диплома беше и директорът на спортната администрация на ПФК „Лудогорец“ Георги Караманджуков. Той и футболният треньор Костадин Ангелов се дипломираха в магистърската програма Спортен мениджмънт.

Европейската шампионка по биатлон, която стана и четвърта на олимпиадата в Нагано Павлина Филипова взе диплома за бакалавър в специалност Физическо възпитание.

Всички те получиха своите дипломи лично от ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев. Той връчи и дипломите на завършилите с пълно отличие магистри: Антоанета Балинова, Ивайло Атанасов, Красен Касамарков - специалност Кинезитерапия и Петя Димитрова - специалност АФАС , както и на бакалаврите от трите факултета с най-висок успех: Бистра Стефанова Янкова, ТФ – сноуборд, Магдалена Бойкова Стефанова – УФ и Иванка Михайлова Запрянова – ФКТТСА.

“Честит празник, абсолвенти, родители и приятели. Провеждаме тази церемония в 75-годишния юбилей на Национална спортна академия „Васил Левски“. Вече 75 години вече нашата Алма Матер работи за здравето на децата и за развитието на спорта в България“, каза проф. Пенчо Гешев в обръщението си към присъстващите в залата.

Над 330 са абсолвентите– магистри и бакалаври, които успешно се дипломираха на държавните изпити през октомври и ноември миналата година.

Церемонията се проведе в Многофункционалната спортна зала, а водещ бе зам.-ректорът по учебната работа доц. Николай Изов. След официалната част тя продължи с връчването на дипломите на завършилите ОКС „Магистър”, които бяха поздравени и от ръководителя на Център ОКС магистър в НСА доц. Галя Очева. Връчването на дипломите на ОКС „Бакалавър“ извършиха от проф. Лъчезар Димитров ректор и член на настоятелството на НСА и деканските ръководства на трите факултета.

Тържеството завърши с обща снимка и ритуалното „хвърляне” на шапките, които абсолвентите запазиха като спомен от церемонията.

Още снимки от церемонията можете да видите тук: https://www.facebook.com/pg/nsabg/photos/?tab=album&album_id=1375640182458374

 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share