НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Благотворителен футболен празник за каузата на децата аутисти се проведе в НСА

Под мотото „Детската усмивка е над всичко“ премина Благотворителният футболен празник, който се проведе на 5 март и имаше за цел да събере средства, но и най-вече да акцентира вниманието на обществото, върху препятствията, пред които ежедневно са изправени децата от аутистичния спектър.

Домакин на празника бе Национална спортна академия „Васил Левски“, която безвъзмездно предостави Многофункционалната си спортна зала за провеждането на турнира.

В Отбора на сърцето взеха участие спортисти, артисти, тв водещи и много популярни лица: Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Елеонора Манчева, група Скандау, Спенс, Монти от Ice Cream, Иван и Мирослав от Big Brother 2, Енчев, Боби Ваклинов, Играта, Финдо от Survivor, Янев, Алекс и Влади от X Factor, Константина Живова от Bulgaria On Air, Гори Дончева и водещия Ники Станоев, Лео- капитан на Отбора, фен клуба на Арсенал България с Председател Георги Стоянов, Фен клуба на Нюкасъл България с председателМетоди Ангелов, Милан България, Мини Българска Асоциация по футбол, Българска Тенис Федерация.

Студентите от НСА Петър Петков, Антонио Великов бяха съдии на мачовете, а в организацията се включиха гл.ас. Стефка Джобова, гл. ас. Величка Александрова и студентките Мария Илинова и Ванеса Георгиева. Празникът проследиха ректорът на НСА „Васил Левкси“ проф. Пенчо Гешев и пом.-ректорът проф. Кирил Андонов.

Фен клуба на Милан в България направиха мил жест за децата с аутизъм в България, като собственоръчно бяха изработили мотото "Детската усмивка е най- ценна", а от Асоциацията по мини футбол предоставиха купата за победителя със символичното "Аутизъм днес", тъй като е в полза на сдружението. "Отборът на сърцето" на Лео Бианки, който се състоеше от два отделни тима, премери сили със състави на организираните фенклубове на Нюкасъл и Арсенал в България, а след финалния сблъсък зрители и участници закупиха фланелките, с които играха звездните играчи от отбора на Лео.

"Благодарни сме изключително много на Лео за инициативата, на ръководството на НСА, което ни предостави залата безвъзмездно, на партньорите ни от LEGEA, на фен клубовете Арсенал и Нюкасъл в България, които са част от каузата. Благодарим и на всички от "Отбора на сърцето - Мария Гроздева, Тереза Маринова, Елеонора Манчева, група "Скандау", Спенс, Монти от Ice Cream, Иван и Мирослав от Big Brother, Панайот от Big Brother, Румънеца и Енчев, Ники Станоев, Боби Ваклинов, Играта, Финдо от Survivor, Алекс и Влади от X-Factor, Константина Живова от Bulgaria On Air и Гергана Дончева", коментира Владислава Цолова, председател на Сдружение "Аутизъм днес".

"Целта на събитието не е толкова да събере средства, колкото да привлече вниманието на обществото към проблемите, с които се сблъскват ежедневно децата с аутизъм и техните семейства", отбеляза още тя.

Организаторите поднесоха обещания страхотен празник на всички, които имаха възможност да уважат събитието. Дамите на терена впечатлиха с уменията си, като в дадени моменти от четирите състояли се шоу-срещи тяхната роля на терена се оказваше по-съществена дори от тази на силните представители в двете формации, ръководени от Лео Бианки.

В двубоя между фенклубовете на двата представени чуждестранни отбора - Арсенал и Нюкасъл победата бе за "черно-белите", които се изправиха срещу "белия" тим на Бианки във финалния сблъсък от надпреварата. "Зеленият" състав на Лео игра за разпределение на 3-ото и 4-ото място, като отново с безапелационно представяне на силните си фигури в атака - Константина Живова и Гери Дончева, последната от които се отчете и с победен гол, стигна до успеха и бронзовите медали.

"Бялата" половина от "Отбора на сърцето" изигра драматичен финал срещу вдъхновения състав на Нюкасъл, в който също бяха налични представители както на силния, така и на нежния пол.

Всичко бе решено след изпълнения на дузпи, като накрая победителят беше само един - отборът на хората с големите сърца! На всички, които посветиха почивната си слънчева неделя на децата от аутистичния спектър, правейки ги видима, налична и пълноправна част от обществото.

Купата след финала бе връчена лично от ректора на Националната спортна академия - проф. Пенчо Гешев, който бе в залата от началото на събитието, до самия му край.

Голяма част от събраните през цялата вечер средства от проведения търг за всяка от тениските на участвалите популярни личности от шоубизнеса и спорта, бяха предоставени от самите тях. Някои от звездите ни бяха дошли със семействата си, правейки ги част от събитието и допринасяйки за допълнителната емоция, подчертала подобаващо основната цел на вечерта.

Всички събрани средства ще бъдат предоставени на Сдружение "Аутизъм днес".

Искрени усмивки, бурни, продължителни аплодисменти и десетки щастливи детски лица изпратиха посетителите в залата на НСА, които изразиха задоволството си от получилия се страхотен благотворителен празник.

източник: http://www.topsport.bg/
снимки: личен архив; Бистра Арнаудова
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share