НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Призови класирания на студентите от НСА на НУШ лека атлетика

Успешното представяне на студентите от Национална спортна академия в  Националната универсиада във Варна продължи и в състезанията по лека
атлетика.

Милена Миткова, която специализира в с скока на дължина, в първия състезателен ден се класира на трето място в бягането на 100 м с резултат от 12,2 сек. На следващия ден зае първо място в коронната си дисциплина с резултат от 6 м. 

В скока на височина Венеса Цанова и Галина Николова постигнаха резултат от 155, което им отреди първо и второ място. В хвърлянията при жените НСА имаше тотална доминация, като при гюлето на стълбичката се наредиха Ивелина Досева -12,18, Магдалена Съйкова -11,24, Анна Чиприянова -10,86. В мятането на диск Магдалена Съйкова отново се окичи с медал, но този път златен с резултат от 40,45 м. Антония Щерева е със сребро, като нейното маскимално постижение в състезанието отговаря на 33,72. Ивелина Досева взе втори медал от състезание и остана с бронзовия медал на диск с постижение 32,08. В щафетата на 4х100 м отборът на НСА в състав Милена Мирева, Никол Петрова, Милена Миткова, Галина Николова, зае второ място. При щафета 4х400 м жените отново са на второ място (Деница Георгиева, Милена Мирева, Веселина Димитрова, Галина Николова).

Националният състезател в скока на височина и един от най-успешните атлети в последните години Тихомир Иванов спечели безапелационно златния медал само с един опит на 200 см. В скока на дължина НСА отново спечели златото, като Даниел Анков се приземи в трапа с резултат от 7,28. В спринта на 100 м Даян Карев грабна бронзовия медал с 10,8. При мъжете в тласкането на гюле НСА спечели първо и второ място (Илиас Судлакос -16,17, Михаил Михалев -15,90). В мятането на диск Димитър Правчански, Живко Господинов, Георги Димов се класираха в призовата тройка и оставиха другите университети без медал в тази дисциплина. Техните резултати са съответно 46,15, 40,93 и 39,12. В двете щафетни бягания при мъжете НСА спечели златните медали. Щафетата на 4х100 м бе в състав: Даниел Анков, Едуард Борисов, Марио Андреев и Даян Карев. В бягането на 4 по 400 участваха Марио Андреев, Едуард Борисов, Денис Димитров и Васил Власов.

            Класиране по групи дисциплини - жени:

Група спринт

1-Пловдивски университет

2-НСА

3-Шуменски университет

Група бягания

1-Пловдивски университет

2-Великотърновски университет

3-Шуменски университет

Група скокове

1-НСА

2-Тракийски университет

3-Пловдивски университет

Група хвърляния

1-НСА

2- Великотърновски университет

3-Пловдивски университет

            Класиране по групи дисциплини - мъже:

Група спринт

1- НСА

2- Пловдивски университет

3-Техснически университет Варна

Група бягания

1-Софийски университет

2-НСА

3- Великотърновски университет

Група скокове

1-НСА

2-Тракийски университет

3-Софийски университет

Група хвърляния

1-НСА

2 ПУ

3 ТУ Варна

Отборно класиране жени: 1- ПУ, 2-НСА, 3- ШУ

Отборно класиране мъже: 1- НСА, 2-СУ, 3-ПУ

С постигнатите успехи НСА завоюва титлата комплексен шампион на НУШ Лека Атлетика Варна 2019.

Поздравления за всички участници и техните треньори!
Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share