НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Студент на НСА стана световен вицешампион по таекуон-до

27-годишният Ангел Кугийски, студент в Треньорски факултет на Националната спортна академия „Васил Левски“, стана световен вицешампион по таекуон-до ITF на Откритото Световно първенство, което се проведе в Барневелд, Холандия. Кугийски спечели сребърен медал при мъжете в дисциплината спаринг, категория над 90 кг. Той се състезава още и в дисциплините форма (тул), силов тест, както и спаринг отборно мъже.

Ангел Кугийски е роден през 1991 г., в Германия, но живее и израства в София. Тренира таекуон-до и кик бокс повече от десет години в ABC FIGHT CLUB – София при майстор Красимир Гергинов (VII дан) и Недялка Бачева (IV дан). Има втори дан в корейското бойно изкуство таекуон-до. Участвал е на национални и международни турнири по таекуон-до и кик бокс, бил е съдия на национално ниво. Това беше негов дебют като състезател на Световно първенство.

Откритото Световно първенство по таекуон-до в Холандия (Open Worlds Taekwon-do Championship 2017) се проведе от 27 септември – 1 октомври 2017 г. и беше уникално по рода си, тъй като позволява участие без ограничения на всички, които тренират таекуон-до, без значение към коя федерация или асоциация принадлежат. Организира се от ITF HQ Korea и беше за всички таекуон-до дисциплини и всички възрастови групи - деца, юноши и девойки, мъже и жени и ветерани. Участие на Open Worlds взеха черни и цветни колани от близо 35 държави, сред които по няколко отбора от Канада, Русия, Холандия, Англия, както и клубни и национални отбори на Аржентина, Австралия и Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Хърватия, Сърбия, Гърция, Белгия, Германия, Полша, Малайзия, САЩ и др.

В Холандия българският отбор спечели общо 13 златни медала, 12 сребърни и 9 бронзови.

 


 Всички


Сподели във Facebook Twitter Share