НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Баскетболен турнир за деца със специални нужди

На 1 декември 2018г. в рамките на Европейската баскетболна седмица „Спешъл Олимпикс“ България, съвместно с Ресурсен център София град, организира баскетболен турнир в залата на НСА “Васил Левски”. Събитието бе открито от ректора на НСА - проф. Пенчо Гешев. В турнира се включиха деца със специални нужди от Пловдив, Благоевград и София. От страна на НБЛ, за да подкрепят участниците присъстваха състезатели по баскетбол от различни клубове в страната и националния отбор. В събитието се включиха студенти доброволци от НСА: Христо Велчев, Теодор Велчев, Деян Петров, Иван Иванов, Станимир Петров, Станислав Евтимов и Радостина Георгиева от сектор Баскетбол, и студенти от сектор Адаптирана физическа активност: Магдалини Христу от Кипър, Кристиян Христов , Ефтимия Галгурана от Гърция, както и техните преподаватели: доц. Стефка Джобова, гл. ас. Мариана Борукова, гл.ас. Величка Александрова и ас. Ивелина Кирилова. Спортният празник премина при голям интерес, състезанията бяха наблюдавани от деца, родители, учители, студенти и гости на турнира.

ЕВРОПЕЙСКА БАСКЕТБОЛНА СЕДМИЦА. Стартирала през 2004 с подкрепата на ФИБА Европа, Европейската баскетболна седмица е годишно събитие, в което участват хиляди атлети със и без интелектуални затруднения в цяла Европа в името на ПРИОБЩАВАНЕТО. Турнирите, които се организират по време на Европейската баскетболна седмица са: Обединен баскетбол, 3 на 3 баскетбол, Мини баскетбол и Женски баскетбол.

Подкрепен от близо 3 200 треньори, баскетболът е един от най-популярните спортове в Спешъл Олимпикс в региона Европа Евразия с над 58 500 регистрирани атлети, както мъже, така и жени.

 

 
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share