НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

УСПЕХИ НА ПАРААТЛЕТИТЕ НА СК „ПАРАЛИМПИК НСА“

Спортната 2018 година завърши за параатлетите на СК „Паралимпик НСА“ с президент проф. Стефан Стойков, дн с изключителен успех.

На проведеното Европейско първенство от 20 до 26 август в Берлин те завоюваха не достигани отличия от отделен клуб на подобна проява – 3 европейски титли, един сребърен и два бронзови медала.

Олимпийската шампионка от Сидни 2000 Иванка Колева, възпитаничка на проф. Стойков, победи в тласкането на гюле за втори пореден път, Християн Стоянов (треньор Евгени Игнатов) – на 1 500 м, Антоан Божилов (треньор Георги Недев)– на скок на дължина.

Радослав Златанов с треньор Петър Дачев (и двамата студенти в НСА), завоюва сребърен медал в скока на дължина, Иванка Колева и Георги Киряков (треньор Светла Миткова) – бронзови, съответно на мятане диск и хвърляне на копие.

Дечко Овчаров, възпитаник на НСА (с треньор проф. Стойков) – V-то място на хвърляне на копие и мятане на диск.

Принос за успехите на състезателите на клуба имат както те и треньорите им, така и ръководството на Българската Параолимпийска Асоциация, с президент Илия Лалов. Цялостната дейност на последния е образец за подражание в трудните времена, в които се възражда българският спорт.

Информация: Проф. Стефан Стойков, дн
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share