НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Ректорът на НСА откри ІХ-ото издание на турнира „Тереза Маринова и приятели“

Ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев участва в официалното откриване на деветия лекоатлетически турнир „Тереза Маринова и приятели“, който се проведе на 3 юни 2018 г. на стадиона на НСА.

Състезанието се организира от олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова - преподавател в НСА и лице на кандидатстудентската кампания за втора поредна година.

Проф. Гешев поздрави участниците и ги увери, че Академията винаги ще подкрепя стойностни събития като настоящия турнир, които възпитават децата в любов към спорта и стимулират тяхното физическо развитие.

В турнира се включиха близо 700 деца от 6 до 13–годишна възраст, като през тази година имаше и международно участие - състезатели от клуба в Ниш (Сърбия). Участниците се състезаваха в дисциплините бягане 60 м. и 150 м., скок на дължина от място и смесена щафета 4 х 50 метра.

На откриването присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той пожела на присъстващите да направят един уникален празник, а в следващото издание догодина да има още по-сериозно международно присъствие.

Тереза Маринова отправи благодарност към всички приятели, които подпомагат развитието на турнира и изрази надежда, че подкрепата ще продължава и в бъдеще. Тя благодари и на родителите, които са на стадиона с децата си от създаването на турнира и ги стимулират ежедневно да се занимават със спорт.

„За всички наши малки участници това е празник. Забавлявайте се. Най-добрите ще спечелят, но пък другите не трябва да се отказват, а всеки ден трябва да се борим да ставаме по-добри. На добър час, звездички!“, каза още олимпийската шампионка Тереза Маринова.
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share