НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Женският футболен отбор на НСА с рекордна 15 титла от Държавното първенство

На 2 юни на стадион „Бенковски“ женският отбор на НСА проведе последната си среща от кръг 22 на държавното първенство по футбол срещу вторият отбор във временното класиране ЛП Суперспорт.

В първата среща между двата отбора през декември 2017 г. НСА победи с 3-1 отбора на ЛП Суперспорт, а в последният двубой състезателките ни надделяха с 4-1. Срещата бе проследена с голям интерес от феновете на женския футбол. В първите минути на мача се наблюдава равностойна игра, а до края на първото полувреме отборът на НСА успя да отбележи два гола с красиви попадения на Юлияна Александрова и Тея Пенкова.

Поради влошаване на времето, силен дъжд и градушка, мачът бе прекъснат за около 15 минути в началото на второто полувреме. Минути след възстановяването на играта състезателките на ЛП Суперспорт успяха да отбележат гол, като продължиха да играят нападателно и агресивно. До края на срещата футболистките на НСА се възползваха от създадените добри положения и отбелязаха още два гола от Велина Кошулева и Маноела Белева.

Така след изиграни 20 срещи и постигнати 20 победи женският футболен отбор на НСА под ръководството на старши треньорът Станислава Цекова достигна до максималния брой 60 точки и заслужено спечели Шампионската титла и златните медали от Държавното първенство. На церемонията по награждаването присъства и Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, който пожела успех на състезателките ни при участието им в Шампионска лига през м.август.
Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share